Edities

Editie 96

| maandag 22 november 2021

Artikelen in deze editie

Batterijen

Van elektrische fiets en smartphone tot brandmelder en afstandsbediening: batterijen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De lithiumionbatterij is dé stroomvoorziener voor mobiele apparaten. Maar voor een brede invoering van elektrische voertuigen en energieopslag is iedereen op zoek naar nieuwe superbatterijen.

Chemotherapie

Bij de behandeling van kanker combineer je vaak meerdere methoden, zoals chirurgie, radiotherapie, chemotherapie en/of immuuntherapie. De eerste twee richten zich specifiek op de plek van de tumor. De andere twee zijn systemisch

Lijm

Lijmverbindingen vallen nauwelijks op, maar als alle lijm spontaan zou verdwijnen is de ravage niet te overzien. Onze moderne, gebouwde omgeving vol voertuigen en ontelbare (elektronische) apparaten verandert in één klap in een immense hoop losse componenten.

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

Losse nummers zijn vanaf € 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift. Kijk hier voor meer informatie.

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.

Werken-in-de-chemie-logo-chf-bg

Grootste vacaturebank voor de Nederlandse chemie