Edities

Editie 100

| dinsdag 27 juni 2023

Artikelen in deze editie

De sneaker

Sportief en stoer, maar zacht voor je voeten. De sneaker is er in vele varianten. Van de alledaagse schoen en de vederlichte, supersnelle hardloopschoen voor atleten tot de exclusieve designer-exemplaren voor de ware mode-fan. Met gemiddeld 65 onderdelen en tien verschillende soorten materialen zijn sneakers helaas ook een echte recycleramp.

Kweekvlees

Prik een koe één keer in haar bil en je kunt 80.000 hamburgers maken in een groot vat, gevuld met alle benodigde materialen. De verschillen tussen kweekvlees en de intensieve veehouderij zijn in potentie enorm als je kijkt naar dierenleed, milieubelasting en voedselveiligheid en -gezondheid. Maar hebben mensen er eigenlijk wel trek in?

Zeolieten

Zeolieten zijn een bijzondere klasse stoffen met tal van praktische toepassingen. Van kattenbakgrit en waspoeder tot de zware industrie: allemaal zetten ze de unieke eigenschappen van zeolieten in op een slimme manier. Chemici en ingenieurs kunnen zeolieten zó ontwerpen dat ze precies de juiste stoffen omzetten of precies de gewenste stof...

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

Losse nummers zijn vanaf € 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift. Kijk hier voor meer informatie.

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.

Werken-in-de-chemie-logo-chf-bg

Grootste vacaturebank voor de Nederlandse chemie