Artikelen

Oersoeprecepten gezocht


Oersoep , nr 348

Harmen Kamminga | november 2018

De aarde is voor zover bekend de enige plek in het universum met leven. De huidige complexe levensvormen zijn het resultaat van miljarden jaren ontwikkeling van leven in de omgeving waarin het zich manifesteerde. Wetenschappers gaan ervan uit dat het leven en de aarde zich al sinds de eerste miljard jaar na de vorming van de planeet samen verder hebben ontwikkeld. Over de theorie rond het ontstaan van de aarde bestaat redelijke overeenstemming. De oorsprong van het leven blijft echter in nevelen gehuld. De omstandigheden reconstrueren waarin leven kon beginnen, blijft tot op heden beredeneerd giswerk. Chemische experimenten door de jaren heen tonen wel aan dat de moleculen waaruit leven zich kan hebben opgebouwd onder uiteenlopende, vaak extreme, omstandigheden uit levenloze materie kunnen ontstaan

Alles lezen en onbeperkte toegang?

Neem nu een abonnement op Chemische Feitelijkheden en ontvang 10 nieuwe edities per jaar en toegang tot het online archief.

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

Losse nummers zijn vanaf € 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift. Kijk hier voor meer informatie.

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.

Werken-in-de-chemie-logo-chf-bg

Grootste vacaturebank voor de Nederlandse chemie