Ronald Veldhuizen

Ronald Veldhuizen is freelance wetenschapsjournalist.

Lust geen vis maar kon altijd eindeloos naar het gezwem van die beesten kijken, en is daarom mariene biologie gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daar ontdekte ik dat onderzoek doen niet mijn roeping was, maar verhalen erover vertellen wel. Sindsdien ben ik al ruim tien jaar aan de slag als wetenschapsjournalist.

  @RVWetjo

  www.ronaldveldhuizen.com

Artikelen van deze auteur

Biobased materialen

Ooit bouwde de mens al zijn spullen met wat in de natuur voorhanden was. Nu leunen we voor materialen veel meer op eindige fossielebronnen, vooral omdat de industriële revolutie het mogelijk heeft gemaakt om hoogwaardige plastics uit aardolie te vervaardigen. Zonder plastic is er geen welvaart. Maar je kunt ze ook zonder olie produceren,...

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

Losse nummers zijn vanaf € 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift. Kijk hier voor meer informatie.

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.

Werken-in-de-chemie-logo-chf-bg

Grootste vacaturebank voor de Nederlandse chemie