Edities

Editie 97

| donderdag 14 april 2022

Artikelen in deze editie

Vuur

Vuur is – net als water – een van die natuurkrachten die tot onze verbeelding spreekt en zowel nuttige en goede als destructieve en gevaarlijke eigenschappen heeft. Met een kampvuur houd je jezelf warm, zorg je voor licht en bereid je eten in het wild.

Seksueel overdraagbare aandoeningen

Een enorm gezondheidsprobleem waar nog steeds een taboe op rust: seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Daardoor blijft de impact onderbelicht, terwijl honderden miljoenen mensen kampen met de gevolgen.

Het exposoom

Van veel ziektes wisten we lang niet wat de oorzaak is, maar sinds het in kaart brengen van het menselijk genoom kunnen we nu ongeveer een kwart van de ziektes verklaren. Dit noemen we de erfelijke ziektes. Maar de oorzaak van die andere driekwart moet dus buiten ons liggen, in factoren die niet in ons lichaam zitten, maar het wel kunnen...

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

Losse nummers zijn vanaf € 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift. Kijk hier voor meer informatie.

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.

Werken-in-de-chemie-logo-chf-bg

Grootste vacaturebank voor de Nederlandse chemie