Edities

Editie 90

| vrijdag 1 november 2019

Artikelen in deze editie

Whisky

Whisky (of volgens Amerikanen en Ieren: whiskey), heeft als product een haast magisch imago. Het staat voor authenticiteit en trots en dat is wat de producenten ervan dan ook graag uitstralen. Maar tegelijk fabriceren de stokers het ‘gedistilleerde bier’ tegenwoordig op een zeer moderne en efficiënte manier, zodat ze maximale controle...

Fytochemie

Planten vormen in veel opzichten de basis van ons bestaan. Ze verschaffen ons zuurstof, voedsel, kleding, brandstof en bouwmateriaal. Ook zijn planten sinds mensenheugenis onze belangrijkste bron van kleur-, geur- en smaakstoffen, medicijnen, geestverruimers en gifstoffen. We maken voor die toepassingen gebruik van een vrijwel onbeperkt...

Stamcellen

Zonder dat we het merken, worden de meeste weefsels in ons lichaam doorlopend vernieuwd. Darmcellen bijvoorbeeld sterven na vier dagen af, en nieuwe exemplaren nemen hun plaats in.

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

Losse nummers zijn vanaf € 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift. Kijk hier voor meer informatie.

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.

Werken-in-de-chemie-logo-chf-bg

Grootste vacaturebank voor de Nederlandse chemie