Edities

Editie 88

| maandag 1 april 2019

Artikelen in deze editie

Plantenveredeling

Het meeste voedsel dat wij en ons vee eten, is afkomstig van planten die mensen al duizenden jaren verbouwen. Het lukte de landbouw pas halverwege de twintigste eeuw om de eigenschappen van planten gericht te veranderen. Dit kwam door toenemende kennis van genetica – mede dankzij plantenveredelaars – en de opkomst van moleculair-biologische...

Ionische vloeistoffen

Met sommige stoffen gebeurt iets bijzonders als je ze mengt: zonder verhitting ontstaat een vloeibaar zout. Met kennis van de juiste combinatie van anionen en kationen kunnen chemici tienduizenden vloeibare zouten maken. Dat gebeurt volop als je ziet dat jaarlijks meer dan vijfduizend nieuwe publicaties en tientallen octrooien rond ionische...

CO2

Dat de mens grotendeels verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde door de enorme uitstoot van CO2, daarover is vrijwel iedereen het eens. Het is logisch dat de mens daar dan ook een oplossing voor verzorgt, zoals CO2 afvangen op de plek waar je het maakt, bij energiecentrales of in de industrie. Dit gas kun je weer opbergen...

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

Losse nummers zijn vanaf € 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift. Kijk hier voor meer informatie.

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.

Werken-in-de-chemie-logo-chf-bg

Grootste vacaturebank voor de Nederlandse chemie