Artikelen

Balans tussen goed en kwaad


Vuur, nr 381

Daniël Linzel | april 2022

Vuur is – net als water – een van die natuurkrachten die tot onze verbeelding spreekt en zowel nuttige en goede als destructieve en gevaarlijke eigenschappen heeft. Met een kampvuur houd je jezelf warm, zorg je voor licht en bereid je eten in het wild. Maar als diezelfde vonken op een droog grasveld of bos overspringen, ontstaan bosbranden die allesverwoestend zijn.

Hoe je dat dan moet blussen is weer een ander verhaal, want voor verschillende soorten branden zijn ook verschillende blusmethodes. Maar wat is vuur eigenlijk precies? Hoe werken vlammen? Hoe kun je zorgen dat dingen niet te snel vlamvatten? En wat voor ideeën hadden mensen vroeger bij vuur?

Alles lezen en onbeperkte toegang?

Neem nu een abonnement op Chemische Feitelijkheden en ontvang 10 nieuwe edities per jaar en toegang tot het online archief.

Drie openbare nummers

Chemische-Feitelijkheden-drie-openbare-edities

Geen toegang tot Chemische Feitelijkheden en wilt u er meer over weten?
Bekijk deze gratis openbare nummers

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

Losse nummers zijn vanaf € 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift. Kijk hier voor meer informatie.

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.

Werken-in-de-chemie-logo-chf-bg

Grootste vacaturebank voor de Nederlandse chemie