Artikelen

Proefpersonen op laboratoriumschaal


Organen-op-een-chip , nr 340

Bastienne Wentzel | december 2017

Een celkweek in een petrischaaltje of een proefdier is niet altijd geschikt of gewenst om medicijnen op te testen. Sinds enkele jaren hebben we daarom organen-op-een-chip: plaatjes van kunststof of silicium waarop cellen kunnen groeien in een relatief natuurlijke omgeving. Steeds kleinere chips en sensoren en doorbraken in de stamceltechnologie en DNA-technieken zorgen ervoor dat organen-op-een-chip in de startblokken staan om het ontstaan en de behandeling van ziektes effi ciënter, goedkoper en diervriendelijker te kunnen onderzoeken.

Alles lezen en onbeperkte toegang?

Neem nu een abonnement op Chemische Feitelijkheden en ontvang 10 nieuwe edities per jaar en toegang tot het online archief.

Drie openbare nummers

Chemische-Feitelijkheden-drie-openbare-edities

Geen toegang tot Chemische Feitelijkheden en wilt u er meer over weten?
Bekijk deze gratis openbare nummers

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

Losse nummers zijn vanaf € 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift. Kijk hier voor meer informatie.

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.

Werken-in-de-chemie-logo-chf-bg

Grootste vacaturebank voor de Nederlandse chemie