Harmen Kamminga | april 2018
Geen ander omgevingsmateriaal speelt zo’n cruciale rol in de overleving van de mensheid als hout. Voor het grootste deel van de geschiedenis vormde het niet alleen de voornaamste brandstof, maar ook het materiaal waaruit mensen hun schuilplaatsen en onderkomens, vaar- en voertuigen, werktuigen, wapens, meubels en kunstwerken vervaardigden. Zelfs in de huidige tijd met materialen en stoffen speciaal ontwikkeld voor elke denkbare toepassing blijft hout een niet te onderschatten rol spelen. Hout komt van bomen, dat weet elke kleuter. Maar wat is hout nou eigenlijk echt? Waaruit bestaat het? Hoe zit het in elkaar? Wat maakt hout zo geschikt als bouwmateriaal? Hoe brandt het? En hoe duurzaam is het veelvuldige gebruik van hout?
Neem nu een abonnement op Chemische Feitelijkheden en ontvang 10 nieuwe edities per jaar en toegang tot het online archief.
Geen toegang tot Chemische Feitelijkheden en wilt u er meer over weten?
Bekijk deze gratis openbare nummers
Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.
Losse nummers zijn vanaf € 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift. Kijk hier voor meer informatie.
De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.