Artikelen

Gouden goedje met rauw randje


Honing

Michelle Wijma | juni 2024

Honingbijen verzamelen nectar uit bloemen. In de bijenkast zetten ze een heuse productieketen in gang, die de nectar omzet in viskeuze, suikerrijke honing. Deze helpt de kolonie de winter door. Dankzij het hoge suikergehalte, de lage pH, waterstofperoxide en diverse antibacteriële stoffen, blijft honing al die tijd goed. Imkers oogsten de honing en geven ter compensatie suikerwater aan de bijen. Wat gebeurt er in een pot honing? Hoe weet je dat de honing echt is? En waar kun je honing nog meer voor gebruiken?

Alles lezen en onbeperkte toegang?

Neem nu een abonnement op Chemische Feitelijkheden en ontvang 10 nieuwe edities per jaar en toegang tot het online archief.

Drie openbare nummers

Chemische-Feitelijkheden-drie-openbare-edities

Geen toegang tot Chemische Feitelijkheden en wilt u er meer over weten?
Bekijk deze gratis openbare nummers

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

Losse nummers zijn vanaf € 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift. Kijk hier voor meer informatie.

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.

Werken-in-de-chemie-logo-chf-bg

Grootste vacaturebank voor de Nederlandse chemie