Artikelen

De natuur na-apen en overtreffen


Biomimetica, nr 367

| september 2020

Onze leefwereld is zo gewoon voor ons, dat we hem niet meer zien voor wat hij is: rechte lijnen, harde materialen en grote oppervlakken tekenen alles; van huizen tot auto’s. Maar in de natuur is alles anders. Er is geen rechte lijn te vinden, er zijn geen wielen, maar poten, en overal bizarre materialen die fantastische dingen kunnen. Biomimetica is de wetenschap die probeert de natuur zo goed mogelijk te imiteren, of zelfs verbeteren, en er toepassingen voor wil verzinnen. Het mooie van biomimetica is dat die niet is gebonden aan de beperkingen in de natuur. Hoe gaat biomimetica in zijn werk? Welke dieren zijn de grootste inspiratiebronnen? En hoe ingewikkeld is het om een trucje na te doen dat een dier met het grootste gemak uitvoert?

Alles lezen en onbeperkte toegang?

Neem nu een abonnement op Chemische Feitelijkheden en ontvang 10 nieuwe edities per jaar en toegang tot het online archief.

Drie openbare nummers

Chemische-Feitelijkheden-drie-openbare-edities

Geen toegang tot Chemische Feitelijkheden en wilt u er meer over weten?
Bekijk deze gratis openbare nummers

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

Losse nummers zijn vanaf € 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift. Kijk hier voor meer informatie.

Logo KNCV

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.

Werken-in-de-chemie-logo-chf-bg

Grootste vacaturebank voor de Nederlandse chemie