Veel gestelde vragen

Hier het antwoord op de meeste gestelde vragen rond Chemische Feitelijkheden.
  • Voor wie zijn de Chemische Feitelijkheden gemaakt?

Voor iedereen met een interesse in de toepassingen van de natuurwetenschappen in de maatschappij. De onderwerpen die behandelt worden in de Chemische Feitelijkheden zijn ontzettend divers van beton en stamcellen tot nanochemie en doping. Op de laatste pagina van elke editie staan extra informatiebronnen voor zelfstudie plus een tiental vragen die het gebruik tijdens een les vergemakkelijken.

 

  • Wat is het idee achter de indeling context, basis en diepte?

Het idee is dat het werkt als een telescoop. In de context wordt de maatschappelijke context van een onderwerp behandeld. Dit om beter te snappen wat het belang van het onderwerp is. In de basis behandelen we die informatie die iedereen eigenlijk zou moeten weten over het onderwerp. Hoe werkt het? Wat is de chemische basis? Dat zijn het soort vragen die in het tweede deel worden beantwoord. In het laatste deel, de diepte, zoeken we de grenzen op van de wetenschap. Wat zijn nog openliggende vragen en problemen rond een thema. Waar zijn de onderzoekers op het moment van schrijven mee bezig?

 

  • Hoe weet ik dat de informatie in een Chemische Feitelijkheid correct is?

De informatie komt altijd tot stand in nauwe samenwerking met enkele onafhankelijke experts die ook nog eens de definitieve versie controleren op fouten. Echter wetenschappelijke inzichten kunnen in de loop der tijd door nieuwe onderzoekresultaten worden bijgesteld. Wij presenteren de wetenschappelijke consensus op het moment van verschijnen.

 

  • Mijn inloggegevens geven mij geen toegang tot de site.

In de nieuwe site logt u in met uw abonneenummer en achternaam! Het abonneenummer vindt u op de wikkel waarin de Chemische Feitelijkheden worden verstuurd. Voor KNCV-leden is het abonneenummer gelijk aan uw lidmaatschapsnummer. Als u uw abonneenummer kwijt bent, neem dan contact op met Abonementenland via: 0900 - 226 52 63 (€ 0,10 per minuut) of stuur een mail met uw vraag naar: vanwebsite@aboland.nl

 

  • Wat is het verschil tussen een particulier abonnement en een bedrijfsabonnement?

Bij een particulier abonnement logt u in met uw abonneenummer en achternaam. Met deze inloggegevens heeft slechts een persoon tegelijkertijd toegang tot het digitale archief. Maar een school bijvoorbeeld die wil dat alle leerlingen gebruik maken van het archief kan beter een bedrijfsabonnement nemen waarbij wij een of een range van IP-adressen openstellen zodat meerdere mensen tegelijkertijd toegang tot het archief hebben.

 

  • Wat houdt de servicemail voor abonnees in?

Chemische Feitelijkheden verschijnt niet in een vaste frequentie, abonnees ontvangen daarom als service voorafgaand aan het verschijnen van een nieuwe editie hierover een bericht per mail.

Bent u abonnee en heeft u uw e-mailadres nog niet aan ons doorgegeven? Klik dan hier.

 

  •  Waarom zijn sommige Chemische Feitelijkheden in kleur en anderen niet?

In 2005 is het concept en  de vormgeving aangepast aan de eisen van de moderne tijd. Alles Feitelijkheden voor die datum zijn gebaseerd op één bron en niet voorzien van ondersteunend beeldmateriaal. Editie 49 nummer 212 over Malaria was de eerste uitgave in de nieuwe opzet. 

 

  • Mijn vraag staat hier niet bij.

Gebruik het contactformulier om uw vraag te stellen.

De feed werd niet gevonden.

Bestellen

Een abonnement op hét naslagwerk over chemie en moleculaire wetenschap? Dat kan via MijnTijdschrift. Iedere editie behandelt nieuwe inzichten en ontwikkelingen rondom materialen, gezondheid, voeding, energie en milieu.

 

Losse nummers zijn vanaf

€ 9,95 te bestellen bij MijnTijdschrift.

 

 

 

 

 


 

Abonneren >>

 

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging is de beroepsvereniging van en voor mensen die werkzaam zijn of studeren in de chemie, life sciences en procestechnologie. De KNCV wil een schakel zijn tussen bedrijven en mensen. Zie voor meer info: www.kncv.nl.